آنچه باید درباره جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا بدانید
آنچه باید درباره جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا بدانید
جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا یک جراحی کم تهاجمی است که این جراحی با استفاده از ابزارهای تخصصی و برش های کوچک انجام می شود .
صفرا در واقع به هضم مواد غذایی کمک می نماید در صورتی که فرد صفرا نداشته باشد هضم چربی ها امکان پذیر نخواهد بود . انتقال صفرا به روده کوچک از طریق مجاری صفراوی انجام می شود و کیسه صفرا نقش ذخیره صفرا داشته نقشی در انتقال صفرا ندارد به همین دلیل حذف آن با عمل جراحی مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کند.
نقش کیسه صفرا در بدن
درست در قسمت پایین سمت راست کبد کیسه صفرا قرار دارد و حاوی مایعی زرد رنگ به نام صفرا می باشد. صفرا محلولی از کلسترول، نمک های صفراوی و رنگدانه ها می باشد. کبد هر روز حدود یک چهارم لیتر صفرا را می سازد و تا زمان صرف غذا مقداری از آن در کبد و بخشی در کیسه صفرا ذخیره می شود سپس صفرا از کبد و کیسه صفرا به داخل یک لوله اصلی به نام مجرای مشترک صفراوی جاری می شود و از آن طریق به روده کوچک تخلیه می گردد.
صفرا شامل مواد زائد کبد است که در عین حال به گوارش غذا نیز کمک می کند. نمک های معدنی موجود در صفرا، چربی های غذا را به قطره های بسیار کوچکی تبدیل می کنند و به این ترتیب آنها را شکسته و به حالت معلق درمی آورند و آماده جذب می سازند.
جراحی کیسه صفرا
جراحی کیسه صفرا از دو طریق باز و لاپاراسکوپی انجام می شود، که در ادامه به شرح این دو روش می پردازیم …
جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا
شایعترین نوع جراحی، جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا می باشد . زمانی که کیسه صفرا دچار بیماری شده باشد می توان از طریق چند برش بسیار کوچک می توان صفرا . سنگ های صفرای را خارج نمود . در جراحی لاپاراسکوپی چند برش بسیار کوچک بر روی شکم ایجاد می شود و از طریق این برش ها ابزارهای تخصصی را وارد شکم کرده سپس از این طریق می توان جراحی را انجام داد .
جراحی باز کیسه صفرا
زمانی که جراح عمومی قادر به انجام لاپاراسکوپی نباشد (التهاب شدید کیسه صفرا یا آناتومی مبهم مجاری صفراوی) در این زمان جراحی باز انجام خواهد شد . در جراحی باز یک برش در قسمت زیری دنده ها سمت راست بر روی پوست ایجاد می شود . سپس جراح شریان اصلی کیسه صفرا را شناسایی وبسته مجرای سیستیک را نیز شناسایی و سپس میبندد و کیسه صفرا بعد از قطع شریان و مجرای سیستک از کبد جدا می کند . کیسه صفرا حاوی سنگ از بدن خارج شده جهت پاتولوژی فرستاده می شود.
دلیل انجام جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا چیست ؟
زمانی که کیسه صفرا به بیماری های مبتلا شده باشد در این زمان مجبور به خارج نمودن خواهیم شد که این بیماری های عبارت است از:
- سنگ های کیسه صفرا
- التهاب کیسه صفرا
- التهاب های مرتبط لوزالمعده با سنگ های صفراوی
عوارض جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا
جراحی لاپاراسکوپی یک جراحی بدون عارضه است و با انجام این نوع جراحی به کاهش عوارض و خطرات جراحی کمک می نماید . اما عوارضی که ممکن است با خارج کردن کیسه صفرا اتفاق می افتد عبارت است از :
- آلرژی
- خونریزی یا لخته شدن خون
- مشکلان قلبی و عروقی
- عفونت
- پانکراتیت
- آسیب های کبدی
- آسیب های روده کوچک
- آسیب به مجاری صفراوی
اقدامات قبل از جراحی لاپاراسکوپی کیسه صفرا
قبل از جراحی انجام آزمایشات خون، تست های تصویربرداری (سونوگرافی)، شرح حالی از بیماری و معاینه فیزیکی ضروری است . لازم به ذکر است، در صورتی که هر گونه دارویی را مصرف می نماید و یا باردار هستید حتما پزشک خود را مطلع سازید .
کلام آخر
لاپاراسکوپی یک روش جراحی نوین است که مزیت های بسیاری دارد . در واقع این جراحی یک روش نسبتاایمن با دوره نقاهت بسیار کوتاه می باشد . در جراحی لاپاراسکوپی بیمار جای زخم زیادی نخواهد داشت و درد پس از جراحی بسیار کم می باشد . در صورتی که به بیماری های صفرا مبتلا هستید بهتر است به منظور انجام جراحی کیسه صفرا و انجام مشاوره در این خصوص به یک جراح عمومی خوب در تهران مراجعه نماید .
برای کسب اطلاع بیشتر به بهترین جراح عمومی در تهران مراجعه نمایید.