روش درمانی آندوسکوپی

روش درمانی آندوسکوپی

بدن همه ما انسان ها از اجزای مختلفی تشکیل شده است که قسمت اعظمی از آن ها قابل مشاهده نیستند و تحت عنوان دستگاه های داخلی از آن ها یاد می شود. حال اگر اختلالی در عملکرد یکی از این دستگاه های داخلی ایجاد شود باید از روش های دیگری برای معاینه این اندام ها کمک گرفت.

یکی از این روش های موثر در تشخیص و درمان انوع بیماری های داخلی بدن، آندوسکوپی است. با وسیله ای به نام آندوسکوپ به راحتی تمامی بخش های در دسترس و غیر قابل دسترس بدن هم مشاهده می شوند. در حال حاضر متخصصین این حوزه درمانی از این روش درمانی بسیار استفاده می کنند.

در این مقاله سعی داریم اطلاعات مفیدی در مورد این روش تشخیصی به شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید:

 

 

روش درمانی آندوسکوپی چیست؟

آندوسکوپی، روشی است که پزشک و جراح عمومی می تواند اندام های داخلی بدن را به قصد تشخیص یا درمان به خوبی رصد و معاینه کند. روش تشخیصی، درمانی فوق این امکان را برای پزشک فراهم می کند که تصاویر به صورت واضح بر روی مانتیور اجرا شود. آندوسکوپی از جمله پیشرفته ترین و دقیق ترین روش های تشخیصی و درمانی در معاینه اعضای داخلی بدن به شمار می رود. هم چنین انواع متعددی از آن هر کدام برای درمان و تشخیص بیماری مورد استقاده قرار می گیرد.

مراحل آندوسکوپی

بهتر است بدانید مراحل و فرآیند درمانی آندوسکوپی تا حدی بسیار زیادی به چیستی علت انجام آن بستگی دارد. بدین ترتیب سه علت برای جراحی آندوسکوپی موجود است:

تحقیق و بررسی

در این مرحله علت انجام عمل آندوسکوپی مشخص می شود که می تواند مشکلات مختلفی مانند: اختلال در عملکرد دستگاه تنفسی، احساس درد در ناحیه، زخم معده، مشکل در بلع غذا، خونریزی و التهاب دستگاه گوارشی، باشد.

تشخیص:

از این روش درمانی برای تشخیص ابتلا یا عدم ابتلا به انواع بیماری ها و حتی انواع سرطان ها کمک گرفته می شود.

درمان:

همین طورکه می تواند به عنوان روشی تشخیص مورد استفاده قرار بگیرد به طور مستقیم هم به درمان بیماری ها می پردازد. درمان به صورت برداشتن پولیپ یا کوتر کردن رگ های خونی انجام می شود.

حتی در برخی موارد لزوم آندوسکوپی با سایر روش های تشخیصی و درمانی ترکیب می شود. به عنوان مثال: تصویر برداری سونوگرافی در بعضی از نقاط غیر دسترس بدن با آندوسکوپی همراه می شود.

این روش درمانی معمولاٌ با محلولی به صورت بی حسی موضعی انجام می شود. در نواحی ممکن است آندوسکوپی از راه دهان صورت بگیرید که با قرار دادن لوله ای بر روی لب ها و لایه ای از سلامت دهان و دندان محافظت می شود.

چه افرادی کاندیدای مناسبی  برای آندوسکوپی هستند؟

کسانی که از انواع بیماری های دستگاه های داخلی بدن خود رنج می برد و برای تشخیص و یا حتی درمان به آندوسکوپی نیاز دارند با صلاح دید و مشورت پزشک اقدام به انجام آندوسکوپی می کنند. بدین ترتیب می توانند برای همیشه عارضه های از این دست را از خود دور نگه دارند.

 

 

مراقبت های بعد از آندوسکوپی

در بسیاری از موارد عمل های آندوسکوپی سبک یا به تعبیری دیگر سرپایی هستند که پزشک در همان مراحل اولیه بعد از اتمام عمل جای زخم و محل جراحی را با بخیه بسته و پانسمان می کند و سپس برای موفقیت آمیز بودن آن دستورالعمل های را به بیمار یادآوری می کند که شامل موارد زیر می باشد:

  • ممکن است بعد از اتمام عمل حدود چند ساعتی در بیمارستان بمانید تا وضعیت سلامت جسمانی تان چک شود و همینطور اثرات دارو های بی حسی از بین برود و سپس مرخص شوید.
  • بعد از انجام برخی از آندوسکوپی ها ممکن است کمی گلو درد را تجربه کنید که در این دوران سعی کنید غذا های نرم و مایع میل کنید.
  • انجام هر گونه فعالیت های جسمانی سنگین و نیمه سنگین تان را به بعد از بهبودی کامل موکول کنید تا عارضه ای گریبان گیرتان نشود.

*اگر هر گونه علائم غیر طبیعی مشاهده نمودید سریعاٌ به پزشک مراجعه کرده و با وی در میان بگذارید.

دوران نقاهت آندوسکوپی

میزان دست یابی بیمار به بهبودی در دوران نقاهت بسته به نوع عمل و رعایت نکات مراقبتی است. مثلا افرادی که آندوسکوپی در ناحیه بالا تنه و مجاری گوارشی انجام داده اند باید به طور کمداوم بعد از عمل تحت چکاپ و بررسی پزشک قرار بگیرند.

مدت زمان هر جلسه مراجعه به پزشک حدود یک ساعت است که در ط.ول مدت سوالاتی از شرح حال و علائم مشاهده شده در طول این دوران مطرح می گردد و همینطور محل جراحی مورد بررسی قرار می گیرد.

متخصصین بر این باورند مدت زمان کوتاهی برای استراحت و عدم انجام فعالیت های جسمانی برای این نوع از عمل جراحی کافی است. البته بسته به نوع آندوسکوپی ممکن است عوارضی مانند: تورم، التهاب و زخم ایجاد شود که بعد از گذشت چند روز به مرور برطرف می شود و جای نگرانی وجود ندارد.

در انتها

به شما پیشنهاد می کنیم برای اطمینان خاطر و حفظ سلامتی عمومی تان از بهترین متخصص و جراح جهت انجام آندوسکوپی کمک بگیرید، زیرا با مهارت و تجربه بالایی که دارند مانع از بروز بسیاری از عارضه ها می شوند. اگر مطالب فوق مفید فائده تان واقع شده است آن را با ذکر منبع وب سایت رسمی دکتر ابوالفضل رخشان برای دوستان و آشنایان تان به اشتراک بگذارید.

دکتر ابوالفضل رخشان

فارغ التحصیل جراحی عمومی سال ۱۳۸۶ از دانشگاه علوم پزشکی تهران، گذراندن بخش های کانسر و جراحی عروق در دانشگاه علوم پزشکی تهران و بیش از 14 سال سابقه جراحی و سابقه اشتغال در بیمارستان های: عرفان، تهرانپارس، الغدیر و… همچنان خود را فارغ التحصیل ندانسته و در حال تحصیل علمی و گذراندن بخش های علمی و تخصصی و آموزش متدهای نوین جراحی می باشم.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه
Call Now Button