شایع ترین بیماری های نشیمنگاه
شایع ترین بیماری های نشیمنگاه
شایع ترین بیماری های نشیمنگاه یا ناحیه پرینه انواع مختلفی دارد که شامل: هموروئید، آبسه های مقعدی، سینوس مویی و فیستول مقعدی می باشد .
بیماری هموروئید
شایع ترین بیماری نشیمنگاهی؛ بیماری هموروئید می باشد . هموروئید بالشتک های از بافت زیر مخاطی هستند که حاوی ونور و آرتریلو یعنی حاوی وریچه ها و شریانچه ها می باشند و نیز حاوی عضلات صاف هستند. این بالشتک ها نقش محافظتی در مقابل خروج گاز و مدفوع را دارد . پس به صورت نرمال با اندازه کوچک وجود دارد و هر زمانی که این بالشتک ها و غده ها بزرگ شوند، علائم هموروئید ایجاد می شود . هموروئید دارای دو نوع داخلی و خارجی بوده که هموروئید داخلی خود دارای درجات مختلفی می باشد.
چه عاملی باعث ایجاد هموروئید می شود ؟
عوامل متعددی باعث ایجاد همورموئید می شود که عبارت است از: مدفوع سفت، افزایش فشار داخل شکمی و فشار آوردن بیش از حد می باشد .
درمان بیماری هموروئید
زمانی که بیماری در مرحله اولیه و درجات پایین باشد و هیچگونه علائمی نداشته باشد؛ در این زمان درمان دارویی صورت می گیرد و نیاز به جراحی نخواهد بود، اما در مواقعی که بیماری در مراحله پیشرفته و در درجات بالا و همراه با علائم باشد، در این زمان درمان به صورت جراحی خواهد بود .
عوارض بیماری هموروئید
درمان بیماری هموروئید خود بدون عارضه است اما برخی اوقات ممکن است این بیماری به دنبال اعمال جراحی عوارضی پیدا کند . عوارض بیماری هموروئید شامل دو مرحله می باشد .
عوارض زودرس که شامل: درد، خونریزی و عفونت می باشد و عوارض دیررس شامل: بی اختیاری و تنگی مقعد خواهد بود .
شتیتن ذکر است، تمامی افراد به این عارضه ها مبتلا نمی شوند و در سطح بسیار کمی، در صورتی که تکنیک جراحی به درستی اعمال نشود این عوارض اتفاق می افتد . لذا به منظور پیشگیری از بروز عوارض بهتر است به بهترین جراح عمومی در تهران مراجعه نمایید .
بیماری فیشر یا شقاق
یکی دیگر از بیماری های شایع مقعدی بیماری فیشر یا شقاق می باشد . پارگی در مخاط مقعدی به علت مدفوع سفت یا اسهال طولانی ایجاد می گردد، که منجر به اسپاسم اسفنکتر مقعدی می شود و منجر به کاهش خونرسانی مقعدی و مزمن شدن فیشر می گردد .
انواع و درمان بیماری فیشر یا شقاق
بیماری فیشر طی دو حالت ایجاد می شود : فیشر حاد و فیشر مزمن
فیشر حاد معمولا کمتر از چند هفته ایجاد می شود و نیازمند درمان طبی است اما فیشر مزمن طی چندین ماه تا چندین سال به طول می انجامد تا ایجاد گردد که همراه با زائده پوستی است و تنها راه درمان آن جراحی است .
کیست مویی یا سینوس پیلونیدال
کیست مویی آبسه ی حاوی کلافی مو در شکاف بین دو باسن است، که این سینوس ها به دو صورت مزمن یا آبسه حاد خود را نشان می دهد . درمان در صورتی که مزمن باشد به دو شیوه باز یا بسته انجام می شود ولی در آبسه حاد باید سریعا تخلیه صورت گیرد و بستن آن مقدور نیست .
آبسه های مقعدی
یکی دیگر از بیماری های شایع نشیمنگاهی، بیماری آبسه های مقعدی یا پری آنال است که با علائمی همراه خواهد بود که این علائم عبارت است از: درد شدید هنگام راه رفتن، کارکارد شکمی، سرفه کردن و یا فشار آوردن (زور زدن) می باشد .
تشخیص بیماری آبسه های مقعدی
تشخیص این بیماری با معاینه، سی تی اسکن و در برخی موارد با انجام ام.آر.آی صورت می گیرد . در صورت تشخیص بیماری بدون اتلاف وقت سریعا به درمان بپردازید .
درمان بیماری آبسه های مقعدی
در هنگام درمان آبسه مقعدی امکان این که در پنجاه درصد موارد فیستول مقعدی ایجاد شود وجود دارد، یعنی اینکه یک دهانه داخل مقعد و دهانه دیگر به سمت پوست راه دارد .
فیستول مقعدی
بیماری دیگر ناحیه مقعدی فیستول مقعدی است یعنی مسیری که از داخل مقعد به سطح پوست راه دارد . درمان این بیماری با توجه به شرایط فرد متفاوت خواهد بود . در صورتی که فیستول مقعدی عمقی باشد به منظور درمان باید ستونگ گذاشته شود و اگر فیستول مقعدی سطحی باشد باید با باز کردن سطح فیستول درمان صورت بگیرد .
تشخیص بیماری فیستول مقعدی
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های تشخیصی متعددی وجود دارد، اما تشخیص بیماری فیستول مقعدی از طریق معاینه، سونوگرافی، آندو سونو نی و ام.آر.آی صورت می گیرد.
برای کسب اطلاع بیشتر به جراح عمومی خوب در تهران مراجعه نمایید.